Wat is quantumdenken?

Crowd of fans

Quantumspreker

Wat is quantumdenken?

de biologie van de overtuiging

Wat is Quantumdenken?

Bruce Lipton beschrijft in zijn boek ‘de biologie van de overtuiging’ het wetenschappelijk bewijs dat onze gedachten onze werkelijkheid bepalen. We zijn geen slachtoffer van onze omgeving maar creëren zelf ons leven. We hoeven niet stuurloos te dobberen op een ruwe zee. We kunnen ons kompas richten en zelf koers bepalen richting onze dromen en doelen. 

We geven wat we krijgen

We leven in een energetisch universum, gebaseerd op bewustzijn. Bewustzijn creëert letterlijk de fysieke omgeving.

We staan dus in verbinding met alles om ons heen en hebben zelf direct invloed op die omgeving met ons bewustzijn, onze gedachten. Door bewust je intenties te zetten kun jij het grote onbewuste, de quantumenergie, dus veranderen. Je potentieel is oneindig. De combinatie van verbinding met je innerlijke kracht en het verwijderen van je onbewuste sabotages vormen het fundament van deze unieke manier van Quantumdenken. 

 

Kinderen in hun oerkracht

Als kinderen geboren worden zijn ze nog in het pure energieveld, hun hersengolven zijn tot een leeftijd van 6 jaar permanent in alpha staat.  Niet belemmerd door het ego vol beperkende overtuigingen, emoties en gedachten, maar via hun creatieve rechterhersenhelft verbonden met het quantumuniversum. Als we kinderen leren in hun OERKRACHT, hun quantumbewustzijn te blijven dan kunnen ze hun ware missie leven en wordt de wereld een stuk mooier, krachtiger, gelukkiger. 

Ontwaken

We zijn verkeerd geïnformeerd en opgeleid. Zolang er woede, haat en weerstand in onze harten is, zal de toekomst niet beter en liefdevoller worden. Het is een vicieuze cirkel tot we ontwaken voor de werkelijkheid. Ik ben Quantumontwaker en ik kom jullie wakker schudden. Het is tijd dat de wereld in liefde gaat geloven. Sluit je ogen, open je hart en stuur liefde de wereld in. We kunnen de toekomst van de aarde positief beïnvloeden via ons collectieve bewustzijn. We hebben geen tijd te verliezen. Wij hebben de planeet nodig. We lenen hem van onze kinderen. Om straks voor hen nog een wereld te hebben zullen we nu samen moeten ontwaken om de grote klimaatvraagstukken van de toekomst samen te kunnen oplossen. Samen schijnen we harder en bereiken we meer.

bewuste brein

Middel 4rondjes

Op bewust niveau kun je dus je brein beïnvloeden. Trainingen in groeimindset vanuit de NLP en positieve psychologie, tools om je hoofd op te ruimen, dankbaarheid ervaren etc zijn mogelijkheden om je bewuste brein te trainen. Maar we kunnen met het brein nog zoveel meer.

We kunnen met onze gedachten onze eigen werkelijkheid creëren- Bruce Lipton, de biologie van de overtuiging

Bewuste brein

 • Heeft wilskracht, kun je trainen
 • Kan doelen stellen evalueren
 • Korte termijn geheugen
 • Wil nieuwe dingen proberen
 • Abstract. Maakt plannen
 • Ervaart verleden en toekomst
 • 5 % kracht
 • Je rechterbrein: spontaan, creatief, beelden, geheel, emoties

Onbewuste brein

 • Automatische brein, altijd actief, behoeft geen training, is altijd ongelimiteerd.
 • Wil het bekende, veilige
 • Letterlijk via de zintuigen
 • Lange termijn geheugen
 • Slaat alle gewoontes, ervaringen en waarden en overtuigingen op
 • Ervaart alleen het NU. Dus visualiseer dat je het al hebt/bent
 • Zeer grote verwerkingscapaciteit (4 miljard bits per seconde
 • 95% kracht

Ons meest krachtige geschenk

Recent onderzoek toont aan dat 95 % van onze mentale krachten uit het onderbewustzijn komt. Het is 24 uur per dag actief. Het kan voorbij tijd en plaats werken (telepathie) en heeft geen training nodig omdat het altijd een maximaal potentieel heeft. En met dit krachtige geschenk worden we allemaal geboren. Door te leren hoe we dit geschenk kunnen gebruiken, kunnen we al onze dromen manifesteren. Als we ons onbewuste brein kunnen primen voor een succesvol gelukkig leven op alle vlakken zullen we pas echt het verschil gaan merken in de wereld. Dan gaat alles zoals ze noemen in flow; met gratie genot en gemak. Moeiteloos en als vanzelf ontstaat synchroniteit (toevalligheden) in onze levens en voltrekken onze dromen zich als vanzelf.

Het nieuwe rock & Roll is goed doen voor een ander
– Johnny de Mol

Maar daarvoor is loslaten nodig. Loslaten van de huidige systemen, van de prestatiecultuur, concurrentie en financiële drijfveren. Loskomen van ons beperkende denken, onze angsten, belemmerende overtuigingen en blokkades. Kortom: het overwinnen van ons ego. Ons denken moet om. Van het oude Newtoniaanse denken naar het nieuwe Quantumdenken. En de snelste en meest effectieve weg is via het onderwijs.

Een virusvrij brein

Ons reptielenbrein reageert vanuit het onbewuste volledig automatisch op de omgeving. De reactie op gevaar is een activatie van het stress systeem. Onze natuurlijke omgeving is echter zo drastisch veranderd de afgelopen eeuwen dat we de hele dag worden bloot gesteld aan “onveilige” situaties. Ons onbewuste brein kan realiteit en fantasie niet van elkaar onderscheiden en reageert dus permanent op de ‘gevaren’ uit de omgeving.  We weten niet meer hoe we moeten ontspannen. Zo raken we besmet met steeds meer virussen; Een virusvrij brein is je hersenen terugbrengen in de staat waarin het was toen we werden geboren, onze oerkracht.

Ons brein is plastisch (neuroplasticiteit) en kan constant nieuwe hersenpaden vormen. De oude, niet meer gebruikte paden worden afgebroken.

Wveen.com - William van veen