7- het getal van 2023 (en de maand juli)

In de Numerologie is het getal 7 verbonden met introspectie, spiritualiteit en mystiek. Zeven zoekt naar antwoorden, kan goed waarnemen en wil graag zaken doorgronden. Zeven bezit innerlijke wijsheid en is sensitief. Met name vanuit  kwetsbaar durven zijn kan een 7 mens 1-op-1 én in groepen een enorme openheid en authenticiteit creëren. En daarmee een diepe verbinding op zielsniveau.

Resoneer jij met 7? Dan is deze retraite wat je zoekt. In de zeven energie duiken we naar binnen in een zachte maar diepe helende innerlijke reis.
Met meditaties, yoga, groepstransformaties, bezoeken aan magische plekken in Katharenland en voldoende vrije tijd om helemaal tot jezelf te komen.
Wanneer?  1-7 juli 2023
Waar? Les Contes – Montsegur Frankrijk
De plek

Les Contes is het laatste gebouw dat je tegenkomt onderweg naar de Montsegur, het laatste bolwerk van de Katharen. Pete & Aletheia leggen hun ziel en zaligheid in het beheren van deze energetisch zeer bijzondere plek.

Gelegen aan de samenvloeiing van twee stroompjes en met La Source de Belisama, een heilige bron, stromend over het terrein, zullen zij die een sterke resonantie voelen met het heilig vrouwelijke, de Maria Magdalena energie, deze plek als magisch ervaren.

Op de berghelling ligt het gebouw, bestaande uit 15 spaalkamers, in een feeëriek tuin, de thuisbasis van vele geredde en wilde dieren.

De sfeer is zowel vredig als genezend en  ideaal voor schrijvers, wandelaars, mensen die op zoek zijn naar liefde, contemplatie en genezing.

Elke ochtend is er yoga, gevolgd door een royaal biologisch ontbijt van eigen bodem.

Je bent ook welkom in de kapel of de uitgebreide bibliotheek vol spirituele literatuur.

 

Aletheia Sophia is een schrijver, mytholoog en fluisteraar van heilige wijsheid.  Ze heeft een intense relatie met het land en uitgebreide kennis over de geschiedenis en energie van Maria Magdalena. Zij zal ons meenemen in een unieke ceremonie bij volle maan op de Montsegur, een van de hoogtepunten van de reis.

De Notre Dame de Sophia, Onze-Lieve-Vrouw van Wijsheid, is een kapel gewijd aan het heilig vrouwelijke principe. Deze kapel is vrij toegankelijk.

Wat kun je verwachten?

Gedurende de week zullen we genieten van het prachtige gebouw en haar mooie tuin.
In de yogaruimte kun je je dag starten met yoga, in de kapel kun je je terugtrekken in contemplatie en de bibliotheek staat bomvol spirituele boeken om je in te verliezen. 
We doen transformatiewerk en je voelt je veilig en verbonden in de energie die vrouwen onder elkaar zo goed kunnen geven. De bedding van veiligheid en zorgzaamheid maakt dat je in al je kwetsbaarheid diepe stukken in jezelf kunt transformeren.
Met groepssessies, ademwerk, meditaties en activaties transformeer je trauma en blokkades en ga je lichter en meer verbonden met je zelf huiswaarts.
Je leert ook tools die je daarna thuis kunt blijven gebruiken.
Aardportaal
De aarde heeft een hartmeridiaan en hierop liggen ‘open’ locaties met directe toegang tot het universum, de aardportalen.
Er zijn 13 wereldwijde aardportalen en de Montsegur/ les Contes vertegenwoordigt de 12e. Andere zijn bijvoorbeeld Mount Shasta, Glastonbury, Jerusalem, de iramides van Egypte, de chinese muur etc.
Aardportalen zijn plekken waar de energie van het universum vrij stroomt.
We zullen een ceremonie houden bij deze aardportaal waar je de dunne sluier tussen de dimensies kunt ervaren.
Op de plek van de aardportaal is een contructie met edelstenen en je zult merken dat de energie er heel hoog en dus transformerend is.
Legendes vertellen dat Maria Magdalena deze plek ook uitkoos om te helen.
Elke dag worden we verwend met heerlijk voedend en hoog vibrerende voeding. 
Je kunt ontspannen tussen de dieren, een boek lezen ergens in de schaduw op het terrein, of een (Maria) wandeling maken door het mosachtige sprookjesbos of een dip nemen in de beek. 
Een wandeling door het labyrinth brengt je dieper naar binnen. 

Excursies

Naast een fantastische ervaring op het terrein van Les Contes gaan we een paar onvergeteleiijke excursies doen:

– exclusieve volle maan ceremonie op de Montsegur

– dompelen in de feeërieke bron Faintaine des Fontestorbes

– Bezoek aan de Katharengrot van Bethlehem

Praktische info:

we slapen in 1 persoons kamers of als je wilt in gedeelde 2 persoonskamers.

 

Badkamers zijn gedeeld. 

 

Vervoer is op eigen gelegenheid maar mogelijkheid tot onderling afspreken voor carpoolen is zeker mogelijk en zelfs gewenst. 

Kosten voor 1 persoonskamer: 1234 euro

Kosten voor gedeelde kamer: 999 euro

 

Wveen.com - William van veen