Ok, laat ik beginnen met te zeggen dat Corona echt een vreselijke ramp is voor de mensen die er echt ziek van zijn, aan overlijden en al hun nabestaanden. Dat wil ik eerst even benadrukt hebben. Het is natuurlijk vreselijk schrijnend als je met een dubbele longontsteking kampt en er geen IC plekje meer voor je is. Te treurig voor woorden. Gelukkig hebben de Ic’s momenteel weer wat meer ruimte en lijkt het ergste gevaar geweken.

We zijn nu een 6 weken thuis. Wereldwijd zijn de maatregelen verregaand en blijven mensen gedwongen thuis. En dat heeft gevolgen op grote schaal. Economische gevolgen, en nog veel meer mentale gevolgen. Mensen zijn bang.

Gelukkig zijn er ook positieve gevolgen. De lucht is in jaren niet zo schoon geweest, de wateren zijn helderder dan ze in tijden geweest zijn. En eindelijk hebben alle mensen die altijd alleen maar hard rennen om hun deadlines te halen tijd om stil te staan en naar binnen te keren. Letterlijk en figuurlijk.

Het watermantijdperk is met grote schreden aan het inhalen. De bewustzijnsverandering gaat in de hoogste versnelling. En wat is dat hoopvol. De energie van het vissentijdperk van controle, overheersing en macht wordt van binnenuit vervangen door de liefde, overvloed en het vertrouwen van “the age of aquarius”.

En bekijk het eens zo: als je kunt kiezen tussen angst en liefde, wat zou je dan kiezen? Angst heeft een lage frequentie, geeft je een onrustig en onveilig gevoel en verzwakt je immuunsysteem ernstig, waardoor je dus extra vatbaar bent voor het virus, terwijl liefde juiste het tegenovergestelde doet. Liefde geeft rust, vrede en veiligheid, verhoogt je frequenties, versterkt je immuunsysteem en weerstand en maakt je vitaal. Welke kies jij? Je hebt echt zelf de keuze. Je kunt niet de wereld om je heen veranderen maar wel hoe jij er naar kijkt.

En ik weet dat het ons niet makkelijk wordt gemaakt. We worden elke dag gebombardeerd met berichten van het aantal doden en IC opnames. Er komen via social media berichten voorbij over wereldwijde verplichte vaccinaties, er zijn complottheorieën over 5G, Bill Gates en noem maar op. Alles zou onderdeel zijn van een groot plan. Dat maakt je uiteraard bang en onzeker. Als alles echt zo corrupt is, in wat voor wereld leven we dan. Dat wil je je gewoon niet voorstellen.

DOE DAT DUS OOK NIET.

Er bestaat alleen jouw eigen waarheid. En die bepaal je zelf. Jij kiest hoe je ergens naar wilt kijken en in elke waarneming schuilt een waardevolle les. Welke angst zit erachter, welke boodschap geeft dit jou over jezelf? Wat kun je hier nog aan loslaten? Durf in de spiegel te kijken en leer je les.

Stop met oordelen. Keer in jezelf en sta stil bij waar je dankbaar voor bent. Verspreid liefde en positiviteit als een laserstraal recht de harten in van alle mensen om je heen. Het leven is één grote lasergame. En de liefde zal altijd overwinnen.

De kinderen zijn nu een 6 weken thuis. Ze worden overladen met goed bedoelde huiswerk opdrachten vanuit school. De juffen hebben heel erg hun best gedaan om te zorgen dat er voldoende opdrachten zijn en de onderwijsraad maakt zich zorgen om nooit meer in te halen achterstanden. Maar wij relativeren hier thuis de hele boel. Uiteindelijk vinden we het het allerbelangrijkste dat de kinderen mentaal sterk uit deze crisis komen. We besteden veel tijd aan elkaar en aan het naar binnen gaan. Het ontdekken van de spirituele kanten van het leven. Meditatie, mindfullness, spelletjes, spelen in de tuin, wandelen in de natuur, creatief bezig zijn met schilderen, dansen, zingen, knutselen.

En achterstand kan alleen maar bestaan als er een standaard is waarop je achter kunt lopen. Ook dat is slechts een waarheid. De waarheid dat kinderen pas waardevol zijn als ze aan de normen voldoen. Want wat nou als er geen standaard is? Als elk kind geen leerplicht heeft maar een ontwikkelrecht. Als elk kind leert vanuit intrinsieke motivatie. Gewoon omdat het nieuwsgierig is naar de wereld om hem heen. Dan wordt leren zinvol; ontdekken, creëren, toepassen. En van daaruit ontstaat vanzelf honger naar kennis, zonder voorwaarden. Voorwaarden blokkeren de vrije stroom, de flow, van het leven.  Als kinderen leren erop te vertrouwen dat ze al goed zijn zoals ze zijn dan stroomt het. De liefde. Zo ontstaat een leven vanuit vol vertrouwen in jezelf, lekker genieten en tevreden zijn met wat er al is. Dat zouden wij vroeger ook wel hebben gewild.

Corona kent vele cadeautjes; de natuur herstelt verbazend snel, de vitale beroepen krijgen de waardering die ze verdienen en het grootste cadeau: de mensen hebben tijd om stil te staan en in zichzelf te keren. Het geluk zit diep in jezelf, altijd. Je hoeft alleen je ogen te sluiten en je te focussen op je ademhaling en je zult direct de rust en vrede in jezelf kunnen ervaren.

Vitaliteit is meer dan alleen een gezonde leefstijl. Het is ook mentale veerkracht en zingeving. Het vinden van jouw hogere doel in het leven. Waarvoor ben je hier op aarde en wat kun jij bijdragen aan het grote geheel? Keer naar binnen en stel jezelf deze vragen. In het volste vertrouwen en met volledige liefde voor jezelf. Alle antwoorden voor jouw eigen geluk liggen in jezelf. Geef je weerstand op en alles kan er zijn. En daar heb je nu – dankzij corona- alle tijd voor.

Dankjewel Corona Dankjewel dankjewel

Wveen.com - William van veen