Gedrag is alles wat we doen en wat we denken, datgene wat zichtbaar is van onze persoonlijkheid. Er zijn twee soorten gedrag, bewust gedrag en onbewust gedrag. Slechts 5% van ons gedrag is bewust gedrag, waarover we nadenken. De overige 95% van ons gedrag is onbewust gedrag;  de dagelijkse gewoontes en hoe je met anderen omgaat. Als je het maar vaak genoeg doet, creëer je een soort van als….dan…. momenten. Als je naar bed wilt gaan, poets je eerst je tanden. Dit is interessant, want zo kun je ook gezonde gewoontes tot een routinehandeling maken.

Aristoteles “We zijn wat we herhaaldelijk doen”.

Gedragsverandering voor een geweldig leven!

Gedragsverandering is zo lastig omdat we het grootste gedeelte onbewust doen en er dus vaak niets van merken. Leer de gewoontes af die jouw geluk in de weg staan. Hieronder vind je tips om die gewoontes aan te leren die je energie geven en je gelukkiger maken.

Een gelukkiger leven in 21 dagen!

Jouw levensstijl is bepalend voor de kwaliteit van jouw gezondheid, sociale contacten en uiteindelijk ook jouw leven, jouw geluk. Gedragsverandering is de sleutel naar fijnere levensstijlen en uiteindelijk ook naar meer geluk.  Einstein zei eens dat je problemen niet kunt oplossen met dezelfde denkwijze die het gecreëerd heeft. En dit is precies de reden waarom het je maar niet lukt om:

•            af te vallen

•            te stoppen met piekeren

•            voldoende tijd voor jezelf te reserveren

•            goed voor jezelf op te komen

•            vriendschappen beter te onderhouden

•            meer te genieten van het moment

•            gewoon gelukkiger te zijn

Er moet echt iets veranderen in je denkwijze en gedrag. Dat doe je niet van de ene op de andere dag, gemiddeld duurt het 66 dagen voordat je een nieuwe gewoonte helemaal op de automatische piloot kunt uitvoeren. Een gewoonte is een handeling die je jezelf hebt aangeleerd en die je zonder nadenken kunt uitvoeren. Die 66 dagen zijn natuurlijk een gemiddelde, want het aantal dagen varieert tussen de 18 en 254. Elke dag een glaasje water drinken, leer je jezelf in gemiddeld 18 dagen aan en elke dag 50 buikspieroefeningen doen, is pas na ongeveer 254 dagen een gewoonte.

Hoe groter je behoefte aan verandering, des te sneller is de gewoonte een feit. Ga aan de slag met onderstaande tips en in 21 dagen heb je een merkbaar gelukkiger leven.

Begin nu alvast met leven, zoals je dat in de toekomst graag zou doen.

Tip 1: Beweeg! Zorg voor 10.000 stappen per dag en minimaal 3 x per week 30 minuten intensief bewegen

Tip 2: Voed je lijf! Eet natuurlijk voedsel vol vezels en vitaminen/mineralen. Drink veel water en groene thee. Vermijd koffie, tabak en alcohol want daar functioneert je lijf minder op. Je doet toch ook geen zand in je auto?

Tip 3: Vorm je missie! Bepaal wat je wilt in het leven, wat je energie geeft. Je voelt je dan meteen fijner en kunt makkelijker keuzes maken die bij jou passen. Heb je daar hulp bij nodig? Mail naar mvanderzwart@outlook.com

Tip 4: RUST! Zorg voor voldoende nachtrust (6-8 uur), beperk beeldschermtijd, vooral na het avondeten en zorg voor een opgeruimd hoofd. Heb je daar hulp bij nodig? Mail naar mvanderzwart@outlook.com

Tip 5: wees dankbaar; dankbaarheid zorgt ervoor dat je positief naar de dingen kijkt en dat geeft een groter geluksgevoel.

SUPERTIP!!! Zorg aan het einde van de zondag dat je evalueert wat je die week niet gedaan hebt en wees dan mild voor jezelf. JE BENT OP DE GOEDE WEG! Volgende week ga je proberen extra te werken aan de dingen die deze week minder gingen. JE ZELT MERKEN DAT NA 3 WEKEN DE GEWOONTES VANZELF GAAN.

WIL JE EEN PERSOONLIJK ADVIES; OP MAAT GEMAAKT OM JOUW GEDRAG SNEL EN BLIJVEND TE VERANDEREN? MAIL NAAR mvanderzwart@outlook.com. EN MAAK EEN AFSPRAAK VOOR 123ZELFREGIE.

Wveen.com - William van veen